Terkel

terkel

født d. 15/6 2015

 

 

Terkel er det nyeste skud på stammen. Han er opdrættet af Rikke Dyrbye her på Fyn, og er efter Rikkes Cozy og Claudia Elsners Deen. Det var egentlig slet ikke meningen at jeg skulle ha' hvalp, og i hvert fald ikke en korthåret hanhund af hyrdelinjer! Men en dag så jeg et billede af ham på Rikkes facebook, og der var bare noget i hans blik der sagde mig noget... Kort derefter mødte jeg Terkel IRL, og der var bare kemi, vi valgte vist bare hinanden!

 

Terkel er noget helt andet end jeg er vant til, og han sætter mig derfor tit på en prøve! Hvilket jo nok er sundt, jeg lærer i hvert fald meget af ham. Vi har ikke rigtig gjort i anden træning end agility, selvfølgelig gik han til hvalpetræning, og jeg har også trænet lidt "bare herhjemme, for os selv", men agility er det vi satser på. Og det går ret godt, selv om jeg i skrivende stund er ved at få endnu flere grå hår af 18 måneder gamle Terkel som ikke rigtig vil andet end at snuse efter spændende dufte! Men det går forhåbentlig over på et tidspunkt. Vi er så heldige at få undervisning hos en af DK's bedste instruktører ca. en gang om måneden, og vi går også til ugentlig træning i vores DcH-klub. Her i januar 2017 skal Terkel til sit aller første agilitystævne, på hjemmebane, og det er jeg vildt spændt på!

 

Vi har selvfølgelig også prøvet at hyrde, og her er Terkel rigtigt dygtig! Desværre kan det samme ikke siges om mig, så det er begrænset hvor meget vi får gjort ved det. Men endelig har jeg en hund hvor jeg ikke behøver at bekymre mig for at han går amok og gi'r sig på fårene, så nu er der faktisk en chance for at jeg kan få lært noget mere om hyrdning. Hvilket jeg meget gerne vil!

 

Terkel er fotograferet ca. 17 måneder gammel, med fine resultater: HD: A, AD: 0, OCD: fri.

foto: Rikke Dyrbye

foto: Åsa Eriksson

foto: Åsa Eriksson

foto: Rikke Dyrbye

foto: Åsa Eriksson

Copyright © All Rights Reserved